Wat zullen we vanavond eten?

DSCN2893Ik vraag het mijzelf regelmatig af als ik in de tuin ben: wat zal ik vanavond op tafel zetten? En moet ik alleen voor mezelf of voor meerdere mensen koken?

Ik struin door de tuin om te kijken wat er geoogst kan (of moet) worden. Momenteel zijn er veel boontjes om te oogsten. Deze kunnen niet lang blijven hangen en zijn bovendien vers het lekkerste. Ook bieten eet ik momenteel volop, gelukkig maar want ik ben er dol op! Deze kan ik iets beter plannen, ik laat de bieten in de aarde zitten tot ik ze nodig heb. Op het moment van oogsten zoek ik de dikste eruit. Verder kon ik vandaag al wat spinazie oogsten, heb ik de eerste twee pompoenen geoogst en zijn er volop courgettes en tomaten. Om niet uitgegeten te raken op een bepaalde groentesoort wissel ik het zoveel mogelijk af. Een overschot gaat soms naar buurvrouw of eet ik juist als ik eters heb. Zo gaat er meer op zonder dat ik drie dagen hetzelfde eet.

En gelukkig staan er ook nog eens genoeg recepten op internet. Zo at ik vanavond een sperziebonen ovenschotel die weer heel anders smaakte dan de aardappels met boontjes van gister. Of ik verwerk de courgettes eens in een taart in plaats van in de soep. Wat dat betreft is het niet vreemd dat tijdschriften, boeken en televisieseries over moestuinen regelmatig ook over koken gaan. Mijn liefde voor tuinieren is echter heel wat groter dan mijn liefde voor koken. Gelukkig vind ik het ook niet erg om regelmatig hetzelfde te eten 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.