Zinnia’s in bloei

P_20160904_160632Het eerste jaar van mijn volkstuin koos ik ze uit de zadengids: zinnia’s. Ze zagen er mooi uit en er stond bij dat ze uitstekend als snijbloem gekweekt konden worden. En daar was ik naar op zoek. Vier jaar later heb ik ze nog steeds in de tuin, het blijft een favoriet. Elk voorjaar zaai ik ze weer en elke zomer kan ik weer talloze bloemen afsnijden. Hoe meer bloemen ik pluk, hoe meer bloemen er verschijnen. Des te meer reden om thuis het bos regelmatig te verversen.

De kleuren kan ik niet kiezen als ik ga zaaien maar dit jaar passen ze wel heel mooi bij elkaar. Roze met geel hart, geel, en een witte met roze ‘spetters’ en eveneens een geel hart. Mocht het zakje zaad nog eens opraken dan weet ik wat er op de bestellijst komt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.