Vogels voeren

Opp_20161007_173021eens is het een flink stuk kouder in Nederland. Van de ene op de andere dag gaat het van (g)een zomerjas naar een winterjas. Woensdag zat ik nog in mijn shirtje veldsla te zaaien in mijn tuin. Vandaag vraag ik me af of er nog planten beschermd moeten worden tegen eventuele nachtvorst.

De vogels zullen opeens meer moeten eten om warm te blijven, ik kan het meteen merken op mijn balkon. In het lege potje van het vogelvoer van vorig jaar had ik wat overgebleven rijst gedaan. Plots wordt mijn balkon druk bezocht. Het verbaasd me elke keer weer hoe snel ze door hebben dat er wat te halen valt. Met een vetbol hoop ik ook nog ‘mijn’ koolmeesjes te lokken. Ze zitten regelmatig even bij dit huisje dus de weg weten ze al.  p_20161007_173015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.