Treurige witlof

witlofHet is droevig gesteld met mij witlof dit jaar… Al in de tuin zag ik dat de planten er dit jaar veel minder fris bij stonden dan vorig jaar. De bladeren begonnen te rotten, de plantjes bleven klein. Dat voorspelde weinig goeds voor de wortels. Het is wat. Schrijf je een blog waar zowaar tot in Engeland de tips over de witlof worden toegepast en staat je eigen witlof er zo treurig bij. Het kan gebeuren! De wortels heb ik geoogst en zoals ik al verwachtte waren deze klein en sprieterig. Helaas… dat wordt niks met mijn witlofoogst dit jaar… 🙁

Desondanks heb ik tóch de wortels gezet. Er was er eentje bij die gelukkig nog redelijk dik was, alleen erg gek gevormd. De rest is tsja… het is meer om me het gevoel te geven dat ik niet helemáál voor niks heb gezaaid, verzorgd en gewacht. Al zullen er waarschijnlijk enkel wat losse blaadjes komen.

Áls ze komen. En dan zullen ze met heel erg veel liefde opgegeten worden! dscn3061

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.