Groeispurt

dscn3059Afgelopen week zag ik opeens de pruimenboom staan. Hoewel ik dolblij ben met een mooie groeiende boom, schrok ik toch wel enigszins van het formaat. Hij doet nauwelijks onder voor de perenboom ernaast. De pruimenboom was zo schattig klein (en ook een klein blijvend soort) dat ik deze veel te dicht bij de rand van mijn tuin heb gezet. Ik heb vast niet goed genoeg gekeken naar de maximale hoogte. Anderhalve meter lijkt dan niet zoveel maar als ik er nu naast sta dan is dat toch wel ongeveer zoiets als deze boom… En dat is meteen teveel voor deze plaats. Dat wordt dus verhuizen. Aiai, daar houden bomen niet van!

Maar goed, fouten maken mag in mijn tuin, witlofoogsten mogen mislukken, koolplanten mogen opgegeten worden (nou ja, liever niet) en pruimenbomen mogen verkeerd geplant worden. Dus zal de pruimenboom met beleid uitgegraven worden om te verhuizen naar een ruimer plekje. Terwijl het buiten vriest kan ik dan vast nadenken over wélk plekje want zo naderhand begint de tuin al aardig vol staan met vaste planten, bomen en struiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.