Balkonochtend

p_20161122_163051 Het was vandaag heerlijk weer om even buiten bezig te gaan en Ik had wat ’tuinklusjes’ op mijn lijstje staan, een ideale combinatie. Echt tuinieren kun je het niet noemen als je op je balkon bezig bent, maar toch voelt het wel een beetje zo. Je krijgt net zo goed modder aan je handen en het geeft me vaak net zoveel plezier.

Ik had nog een serie bloembollen die de grond in moesten, een leuk bedankje van een bruiloft. Een mix van onbekende bollen, al denk ik van sommige te weten wat het zijn. Zo leken de donkere kleintjes nogal op anemonen. Ik heb ze al verschillende keren geplant maar er nog nooit eentje van boven zien komen. Wie weet komend jaar?

p_20161122_163056Dan was er nog een bolletje knoflook dat begon te groeien en een bloemkoolplantje dat verzoop in een potje zonder gaten. Verder haalde ik de tomatenplanten uit de potten halen en kon ik her en der wat onkruid uittrekken. Het resultaat was één grote modderbende op mijn balkon. Vooral de natte modder zorgde voor troep maar uiteindelijk is het toch aardig schoon geworden. Een flinke regenbui doet de rest wel.

Onder alle natte grond zit weer van alles wat kan groeien, de eerste knoflook piept al boven de aarde. De verwachting van het voorjaar is weer begonnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.