Boontjes doppen

droogbonenDroogbonen, het zijn er dit jaar maar weinig. Teveel verse bonen gegeten denk ik. Maar goed, het proces is minstens zo leuk als het opeten. Vandaag heb ik het eerste beetje droogbonen gedopt. Bonensoorten worden via de bevruchting gemakkelijk vermengd en zo is het elk jaar weer een verrassing welke nieuwe soorten er zijn ontstaan.

De zwart-paarse bonen (mooie dikke) komen van de klimplanten. Ze zien er precies zo uit als de soort die ik erin gestopt heb. De kievitsbonen zijn wit met paars in plaats van wit met rood, en de ying-yangboon heeft geen zwarte maar een paarse kleur. En dan is er nog een soort die ik niet in de grond heb gestopt: zwart-groen gespikkeld. Erg grappig om de boon tussen de rest te zien verschijnen. Het is vast een combinatie van de klimboon met een andere soort. Maar welke dat dan moet zijn…? Dat is dan weer het geheim van de natuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.