“snoepfolder” voor tuinders

Het is weer begin januari. Het moment om de laatste zaden op de bestellijst aan te strepen en de lijst in te leveren. Ik vind het een heerlijke bezigheid: lekker bladeren in de folder met allerlei nieuwe soorten variëteiten aan zaden voor groenten en bloemen. Het is alsof ik in een snoepwinkel loop en een zak snoep mag vullen met alles waar ik zin in heb, alleen is dit nog veel leuker. Geen ongezonde bezigheid maar een rijkelijke keuze aan frisse groenten. Ik zie een tuin voor me vol prachtige, knapperige, frisse, gezonde, verse groenten. Uiteraard is de zon altijd aanwezig en heb ik nooit spierpijn aan het eind van de tuindag. Bladeren door de folder geeft me het gevoel dat rotte groenten niet bestaan, dat de oogst niet kan mislukken, dat slakken niet bestaan en dat tuinieren het leukste is wat er bestaat.

En dat laatste is gelukkig nog waar ook 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.