In bestelling

De bestellijst voor mijn zaden is ingeleverd. Het is elke keer weer een hele administratie (maar dan wel een erg leuke!) om te kijken welke zaden besteld moeten worden. Gedurende het tuinseizoen schrijf ik al op welke zakjes leeg of bijna leeg zijn, dat scheelt al een stukje. Daarnaast houd ik in de gaten of zaden niet te oud zijn en hun kiemkracht verliezen. Met name de sla en andijvie zijn daar gevoelig voor: er zitten veel zaden in één zakje waardoor de kiemkracht verloren kan zijn vóór het zakje leeg is. Bij bieten heb ik daar minder last van, die zakjes zijn sneller leeg.

Het leukste is om ideeën op te doen voor komend jaar. Wil ik een nieuw soort proberen en welke dan? Omdat ik elk jaar weer moet concluderen dat ik ’te weinig’ ruimte heb voor al mijn enthousiaste plannen moet ik mijzelf een beetje inhouden om niet weer van alles aan te schaffen. Maar één compleet nieuwe soort is wel toegestaan en het is altijd leuk om te bedenken welke dat gaat worden.

Dit jaar heb ik ook wat nieuwe bonensoorten besteld. Nu ik een aantal jaren bonen heb geteeld weet ik iets beter wat ik wil. De droogbonen zijn leuk voor in de winter maar in de zomer eet ik ook graag wat verse bonen. Echter, die draad erin… Brrr, niks voor mij! Voor komend jaar heb ik dus een soort zonder draad, om ook de vers gekookte bonen smakelijk te kunnen eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.