Tuinkers

Met het experimenteren met kiemgroenten bij mijn vrijwilligerswerk begint het ook thuis te kriebelen. Een eenzaam oud AH-moestuintje met tuinkers kan me helpen die kriebels te uiten. De hoeveelheid tuinkers die het zal opleveren (zelfs als het allemaal opkomt) is maar klein. Maar het gaat nu vooral om het zien groeien en het kweken ervan. De oogst is een leuke bijkomstigheid.

Ondertussen ben ik in de bibliotheek eens op zoek gegaan naar wat informatie. Zoveel boeken zijn er niet over kiemgroenten kweken maar zowaar kon ik er toch twee vinden. Vanmiddag kon ik de gereserveerde boeken ophalen. Heerlijk, ik verheug me er al op om erin te bladeren en de informatie op te zuigen als een spons. Want voor de titel ’tuinexpert’ die ik op mijn vrijwilligerswerk heb, weet ik over kiemgroenten schrikbarend weinig. Het geeft niet, zolang ik ze maar verder op weg kan helpen. En dat kan straks, dankzij de bibliotheek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.