Dagje groente uit de tuin

Doorgaans is maart niet echt de periode waarin ik een hele dag groente uit eigen tuin eet. Toch was het deze week het geval. Alfalfakiemen op brood, een restant boerenkool uit de vriezer én de laatste muskaatpompoen die werd aangesneden.

Van de pompoen maakte ik een flinke pan soep. Tot mijn verbazing was de pompoen toch nog duidelijk van kleur veranderd. Deze soort ‘rijpt laat in de herfst’ wat in mijn geval betekende: vroeg in het voorjaar. De groene kleur van de schil verandert in vaal oranje. Bij dit laatste exemplaar was aan de onderkant de verkleuring duidelijk te zien. Tóch nog. Ik vroeg me al af of de verkleuring wel zou komen. De andere pompoenen waren al op voordat de oranje kleur te zien was.

Vanavond maak ik een stoofpotje, ook met pompoen. De meeste recepten die ik tegenkom zijn voor soep en om nu nog 40 liter soep te gaan eten… Dus, een probeersel. Ik ben benieuwd hoe het gaat smaken.

Voor wie het ook eens wil proberen: www.optimalegezondheid.com > Marokkaans stoofpotje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.