Paardenbloemen oogsten

M&M-tuin

Vanuit de bus kun je de volkstuinen al zien liggen. Elke keer dat ik er langs kom rek ik mij uit om een glimp op te vangen van mijn nieuwe lapje grond. Gister zag ik al vanuit de bus dat de tuin vrolijk geel kleurde. Geel van de bloeiende paardenbloemen wel te verstaan. Hoewel het een vrolijk aanzien geeft, is het niet een bloem waar ik blij van word. Als je bij het uitsteken van deze plantjes ook maar één stukje wortel laat zitten komt de plant zonder twijfel weer terug. Splijt je de wortel in tweeën dan heb je het probleem verergerd in plaats van verbeterd. Maar niets doen zorgt voor nóg meer bloemen: eenmaal uitgebloeid waaieren er tientallen zaadjes over de tuin. Ik wist wat mij te doen stond: paardenbloemen steken.

Het werden twee overvolle emmertjes. Erna kon ik gelukkig zeggen dat de tuin voorlopig weer vrij van paardenbloemen is.

Naast paardenbloemen groeit er ook volop knoopkruid (groene plantjes met gele bloemetjes), heermoes (die ‘dennenboom-achtige’ sprietjes) en pispotten. Wat er ook veel te vinden is in mijn tuin zijn maggiplanten. Ik was erg blij toen ik laatst ontdekte dat ook hier een maggiplant te vinden is. Moet ik dan een keer verhuizen, dan hoef ik me daar in ieder geval niet druk om te maken. De maggiplant op de foto is echter niet de enige plant. Her en der in de tuin komen er nog wat op, ik vermoed dat er een stuk of vijf te vinden zijn. Dit is overigens wel de grootste. Jammer dat ik gister vergeten ben wat mee te nemen voor de soep die we vandaag aan het maken zijn. Volgende keer dan maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.