Spitskool

Ik doe het niet vaak, maar soms is het toch wel prettig: geteelde plantjes kopen in plaats van zelf zaaien. Soms doe ik het met sla, vroeg in het voorjaar. De plantjes hebben dan een grote voorsprong op mijn eigen zaailingen. Zo vroeg kan ik (in verband met te weinig licht in de huiskamer) zelf niet zaaien.

Deze week kocht ik 6 plantjes spitskool bij het tuincentrum. Ik had zelf wel gezaaid maar de spitskool was niet zo goed opgekomen. Een tweede keer zaaien leverde ook niet zo’n goed resultaat, bovendien zijn de plantjes nu nog erg klein. En dat terwijl juist de spitskool van de kolen vaak het beste lukt in mijn tuin.

Zo kon ik vandaag mijn eerste koolplantjes in de tuin zetten. Van pake kreeg ik een paar hele mooie groene fijnmazige netten. Ik hoop dat dit niet teveel het licht tegenhoudt want het is verder een goed middel om de koolwitjes buiten het bereik van de kool te houden. Een andere tuinder gebruikt zoiets al enkele jaren en is er erg tevreden over. Het leek me een goed idee om het ook eens te proberen. Rupsen vind ik altijd erg leuk om te zien opgroeien tot vlinders maar ik vind het ook wel fijn om zelf nog wat aan de kool te hebben. Op deze manier hoef ik niet elke tuinronde alle rupsen uit de kool te plukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.