Ramen zemen

De kas is eigenlijk nooit goed schoongemaakt sinds deze vorig jaar in de tuin geplaatst is. Sommige glasplaten zijn nieuw in de kas gekomen en waren vrij schoon. Andere glasplaten zitten al jaren in de kas en waren al voor mijn aankoop aardig groen. Het buiten liggen heeft de groene aanslag alleen maar verergerd. Wat regenbuien hebben het ergste wel weggehaald, maar het bleef toch een beetje het kneusje van het volkstuinencomplex. Waar iedereen een prachtige, doorzichtige kas heeft staan, is die van mij altijd een beetje smoezelig.

Enige tijd geleden vond ik dat ik daar maar eens wat aan moest doen. Met zeem en koud water kom je al een heel eind. Later nam ik ook nog wat ecologisch wasmiddel mee en een trekker maar het bleek niet eens nodig. Gister is mijn tuinmaatje flink actief geweest en heeft ze een groot deel van de kas verder schoongemaakt. Het verschil tussen de glasplaten die wél en die níet zijn gedaan is overduidelijk. En opeens kan ik gewoon dóór de kas heen kijken. 🙂 Heerlijk zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.