De pioenroos en de bessenstruik

Het zou zomaar de titel van een sprookje kunnen zijn. En als je de pioenroos en de bessenstruik naast elkaar ziet dan zou je denken dat ze elkaar gevonden hebben. Eind goed al goed. Ware het niet dat bessenstruiken en pioenrozen beter niet zo in elkaar verstrengeld kunnen zitten. Ze zitten elkaar alleen maar in de weg. Een romance is voor hen niet weggelegd.

Helaas… ze hebben het er toch op gewaagd en nu zit er niets anders op dan ze een beetje in te tomen. Verplaatsen kan op dit moment niet. De bessenstruik nog verder snoeien zou jammer zijn van de vele trosjes bessen die in de verkeerde takken hangen. Maar wat nog wel een optie is zijn plantenringen. Ik heb ze eens aangeschaft voor de pioenroos, de ring voorkomt dat de plant helemaal gaat hangen onder het gewicht van de bloemen. Ik vergeet ze nogal eens te gebruiken. Maar nu ben ik er op tijd bij. De pioenroos kreeg een mooie ring en stond meteen al rechter op.

De plantenring is er vast niet voor bedoeld, maar handig is het wel: de bessenstruik kreeg ook een ring. Om zo een beetje bij de pioenroos uit de buurt te blijven. Je weet maar nooit wat er anders kan ontstaan. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.