Eventjes tussendoor

Hoogseizoen, zo wordt de huidige periode genoemd bij vakantiehuisjes. Bij het tuinieren kun je het ook zo noemen. Niet alleen kan er royaal geoogst worden, ook het onkruid groeit flink door. Met een beetje pech moet er veel water gegeven worden (al valt het momenteel gelukkig mee, alleen in de kas) en dan is er nog het verwerken van de oogst. Het kleinfruit gaat bij mij vrij vlot de vriezer in maar die was laatst behoorlijk vol. Tijd om jam te maken.

Voor het eerst maakte ik een keer jam van enkel rode bessen. Ik ben erg benieuwd naar de smaak. Ik had ook al genoeg bramen verzameld om nog een combinatie te maken van rabarber, braam en rode bes. Opeens was de vriezer weer een stuk ruimer. Gelukkig maar want ik kan zo royaal bonen plukken dat de ruimte ook zó weer gevuld is. De courgettes stapelen zich ook al op, dat wordt binnenkort zoetzuur maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.