Dag tuinen I

Het was gister een dag vol tuinieren. ’s Ochtends in de Spruitenieren-tuin, ’s middags in de M&M-tuin. Vandaag even een stukje over de Spruitenieren-tuin. De prei is allang een potlooddikte (het is maar wat voor potlood je neemt ;-)) en moest dus gezet worden. Het vak stond, naast prei, vol met komkommerkruid als groenbemester. Verder stonden er nog de laatste restjes van de tulpen. De tulpenbollen groef ik uit. Er kwamen prachtige groepen bollen uit. Mooi om te zien hoe in een paar jaar één enkele bol zich kan vermeerderen. Het komkommerkruid trok ik uit deels eruit en mocht op een leeg tuinvak composteren.

Door het uitgraven van de tulpenbollen was de aarde al mooi los geworden en werd het steken van de gaten met de pootstok een makkelijk klusje. Van koemestkorrels en water maakte ik in een emmer een vloeibaar papje. In elk gaatje kwam een schepje koemestpap en een gekortwiekte prei. Sommige prei is al lekker dik, anderen zijn nog dunner dan een potloodje. Ik ben benieuwd of het toevoegen van de koemestpap helpt. Afgelopen jaren bleef de prei regelmatig te dun en ik vermoed dat het aan een tekort aan voedingsstoffen ligt. Dit jaar maar eens wat uitproberen. Als de prei volgende week allemaal geel is, is het wat teveel van het goeie geweest. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.