Dag tuinen II

M&M-tuin

Vrijdagmiddag vertrok ik vroeg van huis om nog even een uurtje in de M&M-tuin te kunnen werken. Ik had de weersvoorspelling voor zaterdag gezien en daarin kwam nogal veel regen in voor. Omdat de aardappelen gerooid moeten worden leek het me een goed idee om alvast een uurtje op vrijdagmiddag te rooien. Het werd anderhalf uur en ik heb weer twee rijtjes aardappelen kunnen rooien. Ondertussen haal ik ook meteen het onkruid en vooral de heermoes eruit. De heermoes gaat in een compostzakje mee naar huis (in de groencontainer) en al het niet-bloeiende onkruid gaat op mijn nieuwe composthoopje. Het scheelt een heleboel gesleep en nu ik het enigszins kan bijhouden is er een stuk minder onkruid dat in bloei schiet.

Vorige week heb ik na het rooien een stuk aarde ingezaaid met rode klaver en phacelia. Het komt al massaal op. Waarschijnlijk tegelijk met knopkruid (?) maar de verhouding is al heel wat eerlijker verdeeld dan een paar maanden geleden. Dat geeft moed. De plantjes die na vorige week weer overeind zijn gekomen heb ik snel weggehaald. En zo is er gewoon een stuk tuin waar ik nu echt even helemaal niets aan hoef en kán doen. Wat een genot zeg!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.