Kleurende druiven

De druiven aan de druivenstruik kleuren in hoog tempo blauw. Ik sta er elke keer weer versteld van hoe donker ze alweer zijn geworden. Zo nu en dan pluk ik ergens een rijpe druif uit een tros om van te snoepen. Onder de boog hangen de trossen prachtige naar beneden, een leuk gezicht. Verder hangt het meeste overigens aan de zijkant. Hoeveel ik er ook vanaf geknipt heb, het blijft volhangen. Sommige trossen zijn zó dik dat de druiven als sardientjes in blik op elkaar geperst zitten. Vanmiddag heb ik een heel aantal trossen uitgedund om de druiven de ruimte en het licht te geven om zich verder te ontwikkelen. Het zal niet lang meer duren voor ik een enorme druivenoogst kan binnenhalen. Het is nog maar de vraag of ik de kilo druiven die ik gister kocht dan al opgegeten heb. Een paar zonnige dagen en alles is zoet en diepblauw van kleur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.