Pompoenplant

M&M-tuin

De nootmuskaatpompoen doet het goed. De plant is enorm groot en overwoekerd al de helft van het zeil. De eerste uitloper heeft bijna de ‘overkant’ bereikt en zou daar weer in de aarde kunnen wortelen. Elke week als ik weer kom kijken is de plant nóg groter en nóg reusachtiger geworden. Het pad is inmiddels wat lastig begaanbaar maar de buurvrouw vond het gelukkig niet erg. De eerste vruchten zitten er inmiddels aan.

Over dat laatste had ik me een beetje zorgen gemaakt want ik zag om me heen overal fikse pompoenen liggen en bij mij was er vooral plant en geen vrucht. Maar zowel in de Spruit-tuin als de M&M-tuin beginnen de vruchten nu te groeien. Het is blijkbaar een late soort en het ligt niet aan de locatie. Dat stelt weer gerust. Helemaal nu de vruchten net zo hard blijken te groeien als de plant zelf.

Eén antwoord op “Pompoenplant”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.