Pompoenen

Het heeft even geduurd maar ze zijn er hoor! Ook in mijn tuin groeien nu eindelijk pompoenen. De ene nootmuskaat die in de Spruit-tuin staat heeft er inmiddels drie en ze groeien gestaag door. Ik heb de top van de plant afgehaald want meer dan drie pompoenen zal de plant niet aankunnen. Misschien is drie ook wel wat veel want zo heel groot is de plant niet vind ik. De twee planten in de M&M-tuin zijn véél groter, alleen zitten daar nog niet zulke dikke pompoenen aan. Of misschien inmiddels wel. Zo midden in de groene oase van bladeren kan ik ze niet altijd goed vinden 😉

2 antwoorden naar “Pompoenen”

    • Ik heb er voornamelijk soep van gemaakt. Ik vind het lastig de smaak met andere pompoensoorten te vergelijken omdat ik ze niet tegelijk heb kunnen proeven. Maar als pompoen vond ik ‘m heerlijk. Wat ik ook erg prettig vond is dat de nootmuskaatpompoen niet zo hard is als je ‘m wilt snijden. Dat werkt prettiger. Het nadeel is dat de pompoen zo groot is en je dus in één keer veel pompoen moet verwerken. Maar met wat vrienden en familie om aan uit te delen komt ‘ie wel op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.