Spinazie

Spinazie, ik vind het heerlijk om te eten! Zaaien gaat ook goed, alleen het oogsten schiet er nogal eens bij in. De eerste keer haal ik netjes de blaadjes eraf maar voor ik de tweede oogst heb geplukt zijn de plantjes vaak al in bloei geschoten. Geen probleem, ik laat ze lekker zaad maken. En zo kan ik dit najaar genieten van het resultaat van het voorjaar.

Ik had de planten na het zaad maken in hun geheel geoogst en in een zak gestopt. Het idee was dat ik het mee zou nemen naar de M&M-tuin maar de zak bleef liggen en eigenlijk leek het me bij nader inzien ook niet zo praktisch. Dus, enige tijd geleden haalde ik de zak weer tevoorschijn met beschimmelde inhoud. De zaadjes leken echter nog wel goed. Gelukkig, het was nog niet te laat. Nadat ik royaal het zaad in rijtjes had gezaaid is alles mooi frisgroen geworden. Inmiddels kan ik de eerste oogst binnenhalen. En… als ik er eens op tijd ben, is er ook nog een tweede oogst 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.