Het eerste vak

M&M-tuin

Afgelopen vrijdag was het weer een dag voor de M&M-tuin. Gelukkig was het mooi weer en kon ik lekker actief aan de slag. Na een periode van afwezigheid stond, uiteraard, het onkruid weer hoog. De pompoenplant was nóg weer groter geworden en… het lijkt wel of ik elke keer hetzelfde verhaal kan vertellen. Na twee uurtjes onkruid trekken en pompoenplant intomen, was ik dan ook toe aan wat anders.

‘Wat zou ik nu nog graag even doen?’ vroeg ik mezelf af terwijl ik even pauze zat te houden aan de picknicktafel. ‘Ik heb zin om iets op te bouwen. Anders heb ik het gevoel dat ik elke keer weer alleen het onkruid zit uit te trekken dat er de volgende keer er weer staat.’

Na dit persoonlijke beraad ging ik weer met goede moed aan de slag. Er waren nog wat tegels over en inmiddels is het ook tijd om de tuin klaar te maken voor de te verhuizen planten. (Voor de lezers die denken dat ik alles weg doe van de Spruit-tuin: nee hoor! Er wordt veel verhuisd, al is het wel veel in kleinere vorm.) Met het globale tuinplan in mijn hoofd schatte ik de afstand die ik voor de fruithoek nodig zou hebben en vanaf daar heb ik een eerste vak gemarkeerd. Het vak maakte ik vrij van onkruid. Dat was gelukkig een kleine klus, op bepaalde plekken in de tuin komt het onkruid al veel minder snel terug. En zo kan de verhuizing zo langzaamaan, stukje bij beetje, van start gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.