Verhuizen

De tuin gaat verhuizen. De Spruit-tuin wordt opgeheven en de M&M-tuin mag het stokje overnemen. Afgelopen jaar kon ik al mooi wat opbouwen in de M&M-tuin, al was mijn aanwezigheid daar maar beperkt. Ondertussen kon ik in de Spruit-tuin een beetje kijken wat ik wél en niet belangrijk vind. Nu moeten er knopen doorgehakt worden en ó, wat is dat moeilijk zeg! Want het liefst geef ik alle overtollige planten een goede bestemming. Maar dat zorgt voor enorm veel werk en het verhuizen zorgt al voor meer dan genoeg arbeid. Dus gaat er, helaas, veel gewoon naar de buren, het afvalscheidingsstation.

Afgelopen week heb ik de knoop doorgehakt om de tuin op te zeggen en dinsdag ben ik begonnen met het leeghalen. Het zal nog wel even duren voordat de klus klaar is. Met de herfst voor de deur komen er steeds meer regenachtige dagen en zal het niet altijd prettig zijn om dan in de tuin aan de slag te gaan. Daarom wil ik zo snel mogelijk beginnen. Maar wáár begin je dan? Een deel van de vakken is leeg als ik alles heb geoogst. Andere vakken hebben meer vaste planten. Of bloembollen die ik ook graag mee wil nemen.

Ik ben maar gewoon rechts vooraan begonnen. De meeste gladiolen zijn inmiddels uit de aarde gewipt en een deel gaat mee naar huis. De rest… daar zal ik maar niet over uitweiden. Ik denk maar zo: ik ben eens begonnen met één zakje gladiolenbollen. Ze hebben zich talrijk vermenigvuldigd en nu ga ik weer terug naar één zakje. Dat helpt net lang genoeg om een kruiwagen naar de buren te brengen. En daarna kan het toch niet meer anders. En zo ga ik stap voor stap door de tuin.

Eén antwoord op “Verhuizen”

  1. Moet je je tuin helemaal leeg opleveren?
    Mag je de vaste planten die je niet wilt meenemen niet laten staan voor de volgende huurder?
    Zijn er geen tuinders op de tuin die planten kunnen en willen gebruiken?
    Het is zo jammer om het naar het afvalstation te brengen, hopelijk hebben ze daar dan nog wel een aparte plek waar ze er compost van maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.