Frambozenstruiken

Er is een zeer grote klus die grondig geklaard moet worden. De frambozenstruiken uitgraven. De planten kunnen nogal woekeren en de volgende huurder zal er niet vrolijk van worden als er overal weer planten beginnen te groeien. In de M&M-tuin wil ik ook nog graag frambozen kweken maar de ruimte die ze krijgen houd ik beperkt. Ik heb stekjes gemaakt van zowel de gele als de rode framboos en deze staan al in emmertjes klaar. Vervolgens kon het leuke deel van de klus beginnen: snoeien. Terwijl mijn tuinmaatje nog de laatste gele frambozen oogstte, begon ik met het afknippen van de takken. We konden er twee kruiwagens mee vullen. Het effect is groot, maar het meeste werk komt nog. De wortels moeten uitgegraven worden en het effect zal veel minder groot lijken. Ik zal het stukje bij beetje moeten doen om niet ontmoedigd te raken. Daarom ben ik maar vast begonnen, ook al was de oogst van de gele framboos nog niet helemaal voorbij. Er is genoeg voor de jam en zo kan ik de werkzaamheden in de tuin mooi wat afwisselen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.