Afbreken

Terwijl ik donderdag in de tuin aan het werk was kwamen twee tuinders mijn kas ontmantelen. In de M&M-tuin mag geen kas staan en gelukkig kon ik de kas aan een liefhebber verkopen. Die ochtend werd het glas uit de kas gehaald en ’s middags stond alleen het geraamte er nog.

Zo’n anderhalf jaar kon ik ervan gebruikmaken en ik heb er erg van genoten. Naast de tomaten en komkommers heb ik er ook paprika’s in gekweekt net als sla, andijvie, snijbiet en meloen.

Een mandarijnenboompje heeft een poging gewaagd maar die viel mij tegen, misschien was het toch te koud. De goji-bes groeide als een jungle maar gaf (door al het snoeien?)  geen vruchten Ik kwam er echter achter dat ik de goji-bes helemaal niet lekker vind dus ik ben er niet rouwig om dat ‘ie nu weg is.

Leuk om nog even te kijken hoe de kas 1,5 jaar geleden werd opgebouwd. De blogstukjes zijn ook nog na te lezen voor de liefhebber. Het was toen een immense klus en ik vind dat we er trots op mogen zijn dat de kas tijdens alle stormen in de tussentijd is blijven staan zonder ook maar één kapotte glasplaat. En dat voor een groepje mensen dat voor het eerst een kas ging opbouwen. Ik hoop dat we deze ervaring nog eens kunnen gebruiken voor een nieuwe kas, ooit, in de toekomst.

archieffoto voorjaar 2016

 

Eén antwoord op “Afbreken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.