Yacon: bewaren en opeten

Nu de yacon alweer een tijdje op smaak ligt te komen begint niet alleen de smaak te veranderen maar ook de kleur. Was de knol eerst vanbinnen grauwwit van kleur, inmiddels gaat de kleur naar licht oranje. Een deel had ik in droog zand bewaard. Aangezien ik niet veel zand in huis had (naast het zand waar de witlof in gezet is), was de yacon niet goed bedekt. Desondanks is het niet rimpelig geworden. Wat dat betreft is het goed te bewaren. Een ander deel lag in de koelkast en die is zelfs van uitstekende kwaliteit. Mooi stevig.

En dan de smaak. Ik kan niet zeggen dat er een duidelijke smaak aan zit. Het is heel subtiel. Je zou het peer kunnen noemen, of appel. Of gewoon ‘vaag zoet’. Het eet wel lekker weg omdat de yacon heerlijk fris knapperig is. In kleine stukjes op het aanrecht zetten en het snoept net zo lekker weg als de druifjes die ik er in de herfst neerzet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.