Radijskiemen

In de zomer eet ik vrijwel al mijn groenten uit eigen tuin. In de winter is dat wel anders. Ik vind het dan ook leuk om juist dan kiemen te kweken. Vorig jaar deed ik dat in een leeg potje pindakaas met een open geweven stofje en een elastiekje. Het werkte prima.

Toch kon ik het niet laten om enige tijd geleden dit potje aan te schaffen. Het ziet er leuk uit en het is makkelijk schoon te houden.

De eerste radijskiemen zijn alweer op. Opvallend is dat de zaden zo ongelijk kiemen. Waar de ene al klaar is om gegeten te worden, komt de andere kiem nog maar net uit het zaadje tevoorschijn. Wat dat betreft werkt een kweekkast zoals bij mijn vrijwilligerswerk beter, daar kiemt alles redelijk gelijkmatig. Maar goed, daar betaal je dan ook wel voor natuurlijk ­čśë

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.