Groeiend groen

Het is een ongelijke strijd tussen mijn twee Amaryllisbollen. De bol in de pot heeft vorig jaar naar hartelust gebloeid en staat al een jaar bij mij op het balkon. Het heeft nieuwe energie opgedaan en voor de eerste vorst heb ik de pot binnen gezet. Met alle drukte ben ik er niet aan toe gekomen om de bol uit de pot te halen en op zolder te leggen om te drogen. In plaats van 6 weken drogen zullen het misschien 3 weken rust geweest zijn. Plots begon de bol alweer uit te lopen.

De losse bol heb ik volgens mij al 2 maanden. De rustperiode is allang voorbij, het ligt lekker in de warme woonkamer en officieel heeft het geen potgrond nodig om te beginnen. Toch blijft het bij een heel klein groen puntje. En dat is alweer minstens een maand zo. Vandaag heb ik de wortels van de bol eventjes onder de kraan gehouden. Zou het helpen? De bol staat nu in een vaas, gewoon droog. Ik ben benieuwd wanneer ‘ie gaat beginnen. Misschien ook wel zo leuk dat ze niet tegelijk de lucht in gaan, zo heb ik er langer plezier van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.