Bollen voortrekken

In de afgelopen jaren heb ik wel verschillende dahlia-bollen gehad, maar helaas is er verschillende keren wat misgegaan met het overhouden tijdens de winter. Uitgedroogd of juist beschimmeld, het vraagt wel wat meer zorg dan ik ze heb gegeven. Dit jaar heb ik nieuwe bollen besteld. Heel donkerrood (bijna zwart) en rood-geel. Om zo lang mogelijk van de dahlia’s te kunnen genieten is het verstandig om ze voor te trekken in pot. De bollen houden niet van vorst, maar op een beschut, warm plekje kunnen ze in een bloempot alvast gaan wortelen. En tegen de tijd dat ze uit hun pot bevrijd willen worden is het warm genoeg om te tuin in te gaan.

De eerste pot lijkt al in bloei te staan, al komt de kleur van de bloem niet helemaal overeen met de verpakking… 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.