Rubber seal

De tuinkist die ik vorig jaar heb gekregen blijkt niet waterdicht te zijn. We hebben al een paar keer gekit maar helaas, er bleef lekkage. Ik hield er al enige rekening mee door er nog niet teveel kwetsbare spullen in te bewaren. En wat er toch lag en niet nat mocht worden deed ik in een goed afgesloten bakje. Misschien niet helemaal waterdicht maar tegen druppen zeker wel bestand. Helaas… laatst kwam ik erachter dat het spatwaterdichte bakje met kwetsbare spullen juist tot de rand toe vol bleek te staan met water! Wat dáárin zat kon ik grotendeels weggooien. Overigens viel het verder wel mee met het water in de kist, aan de onderkant zitten genoeg kieren om het vocht in ieder geval weer af te voeren.

Het werd hoog tijd om wat aan deze lekkage te doen. We hadden rubber seal aangeschaft en op een bloedhete woensdagmiddag ging ik in de tuin bezig met het smeren van dit goedje. Met droog weer is het natuurlijk ideaal om zo’n klusje te doen, hoewel, het rubber droogde terwijl je er naar keek. Inmiddels is het twee weken later en komende week hoop ik te ontdekken dat de kist prachtig waterdicht is. Maar dat is nog eventjes afwachten. Vannacht gaat het waarschijnlijk verschrikkelijk hard regenen, de ultieme test. Mocht het gelukt zijn dan kunnen eindelijk alle tuinspullen naar de tuin, dat scheelt weer ruimte in ons kleine huisje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.