Cherry?

Zoals elk jaar heb ik weer mijn favoriete tomatensoort: Sungold. Oranje cherrytomaten die een intense smaak hebben. Vorig jaar kwam er nog een soort bij die ook goed in de smaak valt: Bombonera. Ik heb lang gezocht naar een foto van de tomaten vorig jaar. Toen groeiden ze in de kas en het verschil tussen toen en nu is grandioos. Waren het vorig jaar wat forse cherrytomaten, dit jaar zijn de tomaten drie keer zo groot. Alsof het trostomaten zijn maar dan met zoveel aan één tak als bij cherrytomaten. De plant heeft er dan ook moeite mee om overeind te blijven. Twee van de planten heb ik al moeten stutten.

Op de bovenste foto’s zien jullie de Sungold aan de plant en de Bombonera aan de plant. Op de onderste foto’s zien jullie de Bombonera van vorig jaar in een bakje en de Bombonera van dit jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.