Paars

Inmiddels heb ik bijna alle kleurrijke groente in mijn tuin al benoemd. Maar eentje ontbreekt er nog en dat is de kleur paars. Inmiddels is de paarse groente ook zichtbaar en trots laat ik jullie daarvan een foto zien. Een felpaarse bloemkool! Of je een paarse bloemkool ook moet afdekken, zoals bij een witte, weet ik niet. Ik vermoed dat het niet nodig is, maar voor de zekerheid heb ik toch maar een blad omgeknakt om de kool te beschermen tegen de zon.

Ik ging ook maar even op zoek naar rupsen. Het blad van de bloemkoolplant vertoonde grote gaten. Hoewel de bloemkool er niet meer onder zal lijden wilde ik toch even op zoek. Twee planten verderop groeit namelijk rode kool en die plantjes zijn nog niet allemaal zo groot. Een paar hongerige rupsen zouden weleens een einde aan de rode kool kunnen maken. Ik kwam een aantal dikke rupsen tegen van het formaat dat bijna een cocon gaat spinnen. Echter zaten er ook kleine broertjes en zusjes van deze rupsen op het blad. En hoewel ze kleiner zijn, ben ik daar alerter op. Tenslotte hebben ze nog een heel rupsenleven voor zich, waarin ze vooral heel veel eten. Ze zijn mee naar huis gegaan in een bakje en inmiddels zijn de eerste coconnetjes al gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.