Geel en groen

Tussen de groene bladeren massa in de tuin verschijnen steeds meer vruchten. Ik vind het leuke van deze pompoenplanten is dat de pompoenen niet zo groot worden. Waar anderen voor ‘hoe groter, hoe beter’ gaan, heb ik liever klein en meer. Als de pompoen eenmaal is aangesneden is de houdbaarheid nog maar beperkt. Bij een grote pompoen resulteert dat al snel in een pan pompoensoep met resterend nog een halve pompoen. Nee, geef mij maar kleintjes, dan kan ik zo nu en dan pompoen eten en gaat het me niet tegenstaan.

Op de tuin vind ik het ook wel leuk. Zo komen er veel meer vruchten aan de plant. Ik vind het altijd leuk om de bladeren opzij te duwen en verrast te worden door wéér een nieuwe pompoen.

Ik heb een groene en een oranje pompoenplant en aan beide groeien al pompoenen van goed formaat. Als ik het goed heb worden ze nog ietsje groter en rijpen ze dan af.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.