Pastasaus maken II

zelf pastasaus makenDe berg tomaten groeide en groeide maar. Prachtige rode, sappige, rijpe tomaten. Het werd hoog tijd om er eens iets meer mee te doen dan het tussendoor op te snoepen of in de macaroni te gooien. Dus ging ik een hele middag aan de slag om zelf pastasaus te maken en tomatensoep.

Deel 1 was het maken van pastasaus. Van mem hoorde ik dat je zoiets heel gemakkelijk in de oven kunt maken. Met haar tips nog in mijn achterhoofd sloeg ik aan het uitproberen. Ik was tevreden over het resultaat én het gemak, vandaar hier het recept.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal/plaat in met olie. Ik had een plaat én een ovenschaal.

Snijd de tomaten in grove stukken en verspreid ze over de ovenschaal. Vervolgens kun nog van alles toevoegen. Bijvoorbeeld wat uien (in achtsten), courgette (grove stukken) en gepelde knoflookteentjes. Verder strooide ik er nog gebroken rozemarijn en royaal peper en zout over de groenten.

zelf pastasaus makenDe plaat vol groenten moeten 60 minuten in de oven op 200 graden. Dit lijkt heel erg veel en ik was ook benieuwd of alles er niet zwart uit zou komen. Dat viel alles mee. Ik had de plaat niet helemaal goed ingevet en dat zorgde voor wat zwarte randjes, verder zag het er prima uit.

In een kopje kokendheet water heb ik een bouillonblokje en wat laurierblaadjes laten trekken. Verder nog wat verse tijm en peterselie uit de eigen kruidenbak. (Handig om te trekken in een thee-ei.) Vervolgens gooide ik de groenten en het kruidenwater in een grote pan. Ik heb het nog even laten koken en er toch nog maar wat vleestomaten bij gedaan (ik vond het geheel wel wat weinig en had nog steeds tomaten over). Vervolgens heb ik alles met de staafmixer tot een gladde pap gemaakt.

En klaar was de pastasaus!

Ik moet zeggen dat ik deze methode wel erg makkelijk vind. Het is relatief weinig werk. Het nadeel is dat de oven nogal snel vol is en er nog wel een extra ovenplaat bij had gemogen. Maar dat hangt er vanaf hoeveel saus je wilt maken.

zelf pastasaus maken

Eén antwoord op “Pastasaus maken II”

  1. Pingback: Nog meer tomaten verwerken - Spruitenieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.