Nog meer tomaten verwerken

Terwijl de ingrediƫnten voor de pastasaus in de oven stond (zie blogstukje Pastasaus maken II) ging ik met de rest van de tomaten aan slag. Ik ben dol op tomatensoep, vooral op tomatensoep met tomaten uit eigen tuin. De vele tomaten die nog bleven liggen gingen de soep in, net als wat uien, een halve courgette, wat wortels en knoflook. Na het op smaak maken en pureren, liet ik er nog stukjes spaghetti in koken als vermicelli. De hete tomatensoep deed ik in schone glazen potjes. Soep is minder lang houdbaar dan bijvoorbeeld jam. Maar omdat ik regelmatig soep eet, kan het prima en scheelt het zo een heel stuk in de vriezer. Inmiddels zijn de eerste vier potjes (van de negen) alweer leeg.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.