Bezoek

We zijn verhuisd. Na een boel voorbereiding is het dan zover en inmiddels wonen we in een nieuw huis met een tuin. Nog vol tegels, maar dat zal in de toekomst wel veranderen.

Op ons balkonnetje in het oude huis hadden we de vogels eindelijk zover dat ze bij ons eten kwamen halen. De dagen voor de verhuizing was het druk met mussen die broodkruimels kwamen snoepen. Het was er zelfs zó druk dat we meerdere keren per dag wel het schaaltje konden aanvullen. Of het goed is voor vogels als ze voornamelijk broodkruimels krijgen weet ik niet, maar voor die korte tijd kon het geen kwaad. Voornamelijk een mannetjesmus kwam eten halen, maar met enig regelmaat kwam er ook een vrouwtje met een jonkie mee. Kwetterend om eten zat de jonge mus naast het schaaltje brood, te bibberen met z’n vleugeltjes, roepend om eten. Pa en ma stopten eten in z’n bekje, dat zo recht voor z’n neus van het schaaltje kwam.

De avond voor de verhuizing stond de balkondeur wagenwijd open om de boel wat af te koelen. Mannetjesmus zocht weer wat broodkruimels en stapte parmantig de kamer binnen. Ho, dat is niet de bedoeling! Ik zag het al gebeuren: de vogel wil terug, fladdert tegen het raam, raakt in paniek en voor je het weet heb je een vogel wild rondfladderend tegen elk raam dat ‘ie tegenkomt. Gelukkig, dat viel mee. De mus hipte zo weer terug het balkon op. Daar waren toch meer kruimeltjes te vinden dan op het kale laminaat.

De ochtend van de verhuizing braken de mussen een record: ik legde de laatste broodkruimels op het schaaltje en binnen een minuut zat mannetjesmus alweer te snoepen. Voor het schaaltje verhuisd werd was ‘ie leeg.

Ze zullen wel verdwaasd rondgehipt hebben op het balkonnetje, de dag na onze verhuizing. Her en der lagen nog verloren broodkruimels waar ze van konden eten. Verder moesten ze op zoek naar een nieuwe voederplaats.

Op ons nieuwe adres zijn ook genoeg mussen en ze weten onze tuin al te vinden. Ze hippen wat rond en pikken her en der wat eten van de tegels. De broodkruimels die ik gister voor ze uitgestrooid heb, heeft ze echter niet bereikt. De logeerhond heeft ze smakelijk zitten oplikken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.