Opkweken

Thuis staan er al heel wat plantjes te wachten om binnenkort in de tuin geplant te kunnen worden. Met name komkommer en tomaat nemen al aardig wat ruimte in. Ze staan buiten onder plastic en aan de planten kan ik zien dat de nachten nog wel wat koud zijn. Maar om alles binnen te houden is er niet genoeg plek dus noodgedwongen harden ze al wat eerder af.

Verder staat er een serie koolplanten, nog wat sla en nog wat doperwten die naar de tuin mogen.

Op zolder staan zinnia’s van alweer 5 cm groot, asters, courgette, pompoen en basillicum. En niet te vergeten: meloenplantjes! Ik ga dit jaar twee soorten meloenen kweken: galia en ananas. De ananas-soort ken ik niet, maar het is altijd leuk om weer eens wat nieuws te proeven. Doorgaans gaat het fruit er hier thuis hard doorheen en dat zal met de ananasmeloen vast niet anders gaan.

2 antwoorden naar “Opkweken”

  1. Hoi Marijke, het is best een dilemma wat je buiten gaat zetten en wat nog niet. Afgelopen nacht was er in Southampton nog nachtvorst (flink wit op ’t dak). Bij mij staat het meeste spul nog in de kas. Leuk om meloen te kweken. Doe je dat in een kas? Of kan het buiten? Groetjes Akke

    • Hoi Akke,
      Een dilemma is het zeker. De plantjes in de plastic kas groeien maar slecht. Vandaag heb ik een aantal plantjes in de koude kas op de volkstuin gezet in de hoop dat het daar warmer is. Het beste kunnen ze nog binnen staan maar daar heb ik niet zoveel plek meer. Het is te hopen dat het snel wat warmer wordt. De meloen kweek ik in de koude kas, buiten is het te koud. Vorig jaar had ik zo’n 15 overheerlijke galiameloenen. Dat is voor herhaling vatbaar.
      Marijke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.