Opstarten

Met het mooie weer van de laatste dagen ben ik lekker veel in de tuin bezig geweest. En dat mocht ook wel, want Ijsheiligen komt al in zicht en dan kunnen alle plantjes de tuin in. Maar eerst moet de tuin er nog voor worden klaargemaakt. Ondertussen worden er al vorstbestendige groenten gezaaid en zo komt het nieuwe tuinseizoen weer op gang.

Prei, wortels, sla en bieten zijn gezaaid, uitjes en knoflook geplant, aardappels gepoot en een deel van de doperwten staan al als plantje in de tuin. Andere jaren zaaide ik ze rechtstreeks in de tuin maar na een aantal jaren met slechte opkomst heb ik ze dit jaar maar thuis voorgezaaid. In de tuin weten de beestjes ze helaas alweer te vinden, maar nu hebben ze tenminste al enig formaat om weerstand te bieden.

De sla komt ook op, maar ondertussen worden ze voorbij gesprint door de sla die zich vorig jaar uitgezaaid heeft. Daarbij had ik voor de zekerheid ook thuis gezaaid en ook die plantjes doen het goed, dat beloofd een heleboel sla deze zomer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.