Lang leve de vlinders

Ik heb al eens geschreven over de vlinderstichting. Ik kwam deze site laatst tegen in een tijdschrift en aangezien ik het leuk vind om na te denken over hoe ik mijn tuin aantrekkelijk kan maken voor dieren sprak dat artikel mij nogal aan. Zodoende keek ik een paar keer op de site en ontdekte ik dat je het boekje over vlinders in je tuin gratis krijgt als je donateur wordt. Tadáá, dát is wat voor mij! Ze hebben een nieuw lid erbij en sinds kort ben ik in het bezit van ‘Vlinders in de tuin, tuinideeën en praktische tips’. Daarnaast krijg je ook nog een paar keer per jaar een tijdschrift over vlinders.

Vlinder in de botanische tuinen in Utrecht
Vlinder in de botanische tuinen in Utrecht

Zulke tijdschriften zijn heerlijk om onderweg in de trein door te bladeren of ’s avonds op de bank en weer allemaal nieuwe ideeën op te doen voor de tuin.

Je zou bijna denken dat ik ben ingehuurd om nieuwe leden te werven. Nee, dat is niet zo. Ik vind het gewoon leuk om jullie te vertellen over een interessante site. Bovendien hoop ik enigszins het belang van zorg voor vlinders (en ook bijen) door te geven. We hebben ze hard nodig voor de bestuiving en ze kunnen zeker wel wat ondersteuning gebruiken!

En wat zijn ze toch prachtig hè!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.