Sla

De sla is hard gegroeid de afgelopen twee weken. En zo had ik een overschot. Ik was van plan de voedselbank hiermee te verblijden maar na een paar dagen regen hadden de slakken behoorlijk wat gaten in de sla gegeten. En doordat de vochtige sla niet goed kon drogen begonnen zich al wat rotte plekken te vertonen. Ai… ik wil de voedselbank ook niet het idee geven dat ik daar mijn slechte restjes kom brengen. Dus uiteindelijk heb ik alleen het hoognodige geoogst en ben ik even bij verschillende buren langs geweest. En gelukkig, daar kon ik wel mensen blij mee maken. Nog slechts één krop over en deze is meegereisd naar Friesland. Alsof daar niet meer dan genoeg sla groeit… Maar vooruit dan maar, ik kom zelf ook mee en ik ben dol op sla. Wel eens een boterham met huzarensalade, sla en mosterd geprobeerd? Een aanrader! Als ik radijsjes heb gaan die er ook nog tussen, om van te smullen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.