Nu ik weet dat ik een heuse mosterdplant in mijn tuin heb staan, ben ik toch wel benieuwd geworden hoe je daar mosterd van kunt maken. En dat schijnt helemaal niet zo moeilijk te zijn! Dat is interessant en dus straks het uitproberen waard. Maar eerst nog even wachten tot het zover is. Ik heb al eens een peultje open gemaakt om te kijken of daar dan de zaadjes in zitten en inderdaad, daar begon al wat te groeien.
Ik las op de blog van een andere fanatieke tuinierster dat je moet wachten tot de peultjes helemaal dor zijn en gemakkelijk openspringen. Dat zal nog wel even duren want tot nu toe ziet het er allemaal stralend fris uit. Maar als het zover is kan ik de peultjes afknippen, laten drogen en dan de zaadjes eruit peuteren. En dan heb ik mijn zelfgekweekte mosterdzaad om witte mosterd van te maken. Ik kan bijna niet wachten tot het zover is!
Je kunt de mosterdzaadjes ook gebruiken in de courgette zoetzuur. Vraag beppe maar om het recept
Dat zal ik zeker doen! Kan ik mooi combineren met de courgettes als die zover zijn. Nu nog zelf kurkuma verbouwen 😉