Van de drup in de zon

Vandaag had ik heerlijk de tijd om lekker te ontspannen in mijn tuin. Met al dat klussen en nadenken over het klussen schoot het er een beetje bij in de laatste tijd. Om de dag even naar de tuin om te oogsten gaat nog net, maar dat is het dan ook. Ondertussen groeien de tomatenplanten uit tot een oerwoud waarin de tomaten nog maar moeilijk te vinden zijn. De courgetteplant, aardappelplant, lavatera en tomatenplanten groeien ruim over de paadjes heen. En ja, oogsten is wel een van de leukste dingen van het tuinieren, maar mijn tuin op orde hebben vind ik toch ook wel een heel voldaan gevoel geven.

Vanmiddag had ik zin om lekker te gaan tuinieren. Maar toen ik naar de tuin fietste begon het net te regenen. Bijna bij het tunneltje aangekomen begon het flink te regenen en voor de daarop volgende hoosbui kon ik nog net schuilen in de tunnel. Nee hè, net nu ik tijd, zin en de mogelijkheid heb om te tuinieren gaat het regenen… En een beetje regen vind ik niet erg, maar als het teveel regent is het al snel koud en bovendien zijn alle planten dan nat en is de tuin modderig. Niet echt plezier tuinieren.

Maar goed, ik moest toch mijn spullen brengen dus ik ben, na het afwachten van de ergste regen, verder gefietst. En ik trof het! Binnen vijf minuten was het droog en brak de zon door. De rest van de middag was het práchtig weer. Heerlijk, ik heb zo zelfs optimaal genoten van de zonneschijn.

Inmiddels is het tomatenoerwoud wat uitgedund. Voor een ieder die nog eens tomaten wil kweken: zet de planten ver genoeg uit elkaar, begin op tijd met dieven en bind de planten op. Tegen de tijd dat de tomaten eraan zitten kun je de onderste bladeren eraf knippen. Dat heb ik vandaag ook gedaan, althans, gepoogd te doen want het was een hele klus om de verschillende planten te onderscheiden. En in bepaalde stukjes oerwoud heb ik mij maar niet gewaagd. Volgend jaar doe ik het anders. Ik heb nu al zin om weer te beginnen 😉

De tomaatjes zijn trouwens héérlijk! Verrukkelijk gewoon! Zo smaakvol! En hoewel het cherrytomaatjes zijn, zijn de tomaten behoorlijk groot, in de supermarkt zijn ze waarschijnlijk de helft kleiner. Eigenlijk wel handig dat ik cherrytomaten heb en geen gewone tomaten. Anders kreeg ik het vast niet op, hoe lekker ze ook zijn. Maar één plant is natuurlijk ook nog een optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.