Kapvergunning nodig?

DSCN7221_rs Natuurlijk heel leuk, die prachtige zonnebloemen in mijn tuin, maar daar zie ik thuis niet zoveel van. Dus heb ik er een aantal afgesneden om thuis in een vaas te zetten. Deze zonnebloemen hebben namelijk meerdere bloemen waardoor ik er makkelijk een paar vanaf kan halen.

Er is alleen één probleem: ik kan er niet bij!De bloemen die momenteel open zijn zitten nogal hoog. En daar sta ik dan, met mijn 1.82 naast een zonnebloem van ruim 3 meter.  En ik heb geen trappetje in mijn tuin… Een ladder tegen de stelen (of kan ik het beter stammen noemen?) is ook niet zo’n goed idee want zo stabiel zijn ze niet. Eigenlijk zou ik één zonnebloem moeten ‘oogsten’ zodat ik alle bloemen eraf kan halen. Ik denk alleen dat ik daar een kapvergunning voor nodig heb, zo dik, groot en zwaar zijn ze. Daar heb ik nog niet zoveel ervaring mee. Wat ik er wel van weet is dat het lang duurt voor je er eentje krijgt en dan zijn de bloemen al wel uitgebloeid. In dat geval geniet ik er zo maar van, als ik eens in mijn tuin ben en naar boven kijk. Of ik wacht een flinke storm af in de hoop dat er eentje precies goed valt zonder schade aan te richten. Maar de kans dat deze goed terecht komt is niet zo groot dus ik laat de ondersteunende tegels maar liggen. In ieder geval heb ik een paar bloemen weten te bemachtigen en daar geniet ik elke dag van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.