Courgette, courgettes, heel veel courgettes!

Momenteel gebeurt er niet zoveel in mijn tuin. Ja, er groeit van alles en met dit weer (eerst warm en nu veel regen) zullen de courgettes wel extra hard groeien. Morgen zal er wel een joekel van een courgette liggen aangezien ik nog geen tijd heb gehad om langs de tuin te gaan. Tsja… dat heb je soms.

Ondertussen ben ik bezig om een deel van mijn courgettes te verwerken tot zoetzuur. Van beppe heb ik het recept gekregen en aangezien ik al een aantal jaren geniet van de heerlijke, frisse zoetzuur (die ik overigens graag door de sla meng in plaats van door de rijst) vraag ik me af of ik daar wel tegenop kan. We zullen het zien. Ik zal trouw het recept volgen dus als het anders smaakt zal het door heDSCN7203_rst verschil in liefde waarmee het is klaargemaakt komen. Of misschien geeft Friese klei andere smaak aan courgettes?

Na de zoetzuur, waar ik hoop zo’n 5 courgettes in te kunnen verwerken, zal ik weer wat nieuwe recepten uit moeten proberen. Tenslotte liggen er nog een aantal op me te wachten en uiteraard komen er binnenkort weer wat van de tuin. Ik heb op ah.nl alweer een paar lekker ogende recepten gezien. De courgette in plakken snijden en gebruiken als soort van pizzabodem met daarop kaas, tomaat en salami. Gevulde courgette, in een omelet of gepaneerd en gebakken. Zo kan ik nog heel wat keren courgette eten voor ik weer hetzelfde eet. Allemaal gratis uit de tuin en een goeie prikkel tot het oefenen in nieuwe recepten.

(Op de foto zijn mijn courgettes in de koelkast te zien. Inmiddels liggen ze daar niet meer, ik leerde dat je groenten die boven de grond groeien (met uitzondering van ‘blaadjes’ (sla ed) buiten de koeling moet bewaren om de smaak beter te behouden)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.