Uitgevlogen

De jonge bijtjes zijn uitgevlogen. DSCN7781_rsDe twee dichtgemetselde holletjes zijn open. Op de foto kun je nog zien dat ze in gebruik zijn geweest, het gaat om de onderste rij en dan de meest linker en de 4e van links. Afgelopen weekend vroeg ik me nog af hoelang zoiets eigenlijk zou duren. Zou ik tot het voorjaar moeten wachten? Maar nee, opeens zijn beide nestjes leeg.

De vlinderpuber is minder vlot dan ik had gedacht. Het is blijven steken in zijn/haar coconnetje. Is dit koppigheid, is er iets misgegaan of hoort dit zo? Ik meende dat een rups zo’n twee weken in een cocon zit en dan als vlinder eruit komt maar inmiddels is deze vlinder al heel wat langer bezig. De tijd zal het leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.