Mini’s

DSCN7820_rs Twee-en-een-half kistje aardappels. Wat zullen we eten? Aangezien ik al 3 dagen gekookte aardappels heb gehad (twee keer in de stamppot en één keer nog opgebakken) wilde ik wel wat anders. En zo kwam ik op het idee om de kleine aardappeltjes, ongeschild, te gaan eten. Eerst poetsen, aardappels uit de winkel zijn blijkbaar al eens schoongemaakt want daar zit lang zoveel modder niet aan. Tegen de tijd dat al deze kleine aardappeltjes enigszins schoon waren was het allang etenstijd. Maar, hoe maak je ze eigenlijk klaar? Ik heb ze wel eens bij iemand gegeten en daar kwamen ze uit de oven, maar moet ik ze dan eerst nog even koken? En kan ik ze gewoon op een bakplaat erin doen of moet er nog iets meer aan gebeuren? Internet biedt uitkomst.

“In een pan met water en dan even aan de kook brengen. Meteen daarna afgieten en dan in de oven.” Ik vraag me af of het misschien ook nog zonder dat koken kan, maar goed, ik doe het toch maar want ondertussen begint mijn maag te rammelen en ik heb geen zin in harde aardappels. Vervolgens in een bakvorm wat olie, aardappeltjes erin, wat oregano, zout en paprikapoeder erover en hopla, in de oven.

Dan de rest klaarmaken; de spinazie is zo gedaan (diepvries) en met wat stukjes rookworst en net geplukte tomaatjes ziet het er heerlijk uit. Na een klein half uurtje zijn de mini-aardappels klaar en kan mijn rammelende maag dan eindelijk gevuld worden.

Heerlijk was het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.