courgettecake

Ik heb heel wat recepten verzameld waarin ik mijn courgettes kan gebruiken. Inmiddels is de courgetteplant op zijn retour en komen er nog hooguit een paar per week. Het is bijna gebeurd met de courgettetijd. Eén recept wilde ik graag nog eens proberen, namelijk de courgettecake. Misschien kennen jullie de worteltjestaart. Als je daar voor ’t eerst van hoort sta je vreemd te kijken. Hoe kun je nou een lekkere taart maken van wortels? Maar in feite proef je weinig wortel, ook al zit er heel wat in. Zo is het ook met de courgettecake. Ik heb het laatst op mijn werk geproefd en was verrast dat je zoiets lekkers van courgette kunt maken. Heel handig als je een zomer lang veel courgettes hebt.

Gister heb ik het recept uitgeprobeerd en helaas is de cake niet gaar geworden. Lang niet gaar, de courgettes zullen wel te vochtig zijn geweest. Ik kan het gerust nog eens uitproberen wat courgettes betreft maar eerst heb ik nog een bakvorm vol halfgare courgettecake. Straks nog eens even proeven hoe het smaakt als ‘ie koud is. Warme taart is altijd goed, maar dat is alleen het eerste stukje (bij wat minder zelfbeheersing misschien de eerste 2 ;-))

Ik kreeg op m’n werk de tip om de courgettes nog even door de bloem te halen voor ik het door het beslag doe. Misschien helpt het. Ik houd jullie op de hoogte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.