Roze

gebroken hartje Zo nu en dan maak ik foto’s van mooi bloeiende planten maar heb ik er geen verhaaltje bij. Maar ik wil jullie graag laten meegenieten van het mooie roze bloeiende spul. Het gebroken hartje (links) kwam subtiel tussen de tulpen op maar steekt er inmiddels ver bovenuit. Het bloeit uitbundig. Als ik goed kijk zie ik in het witte gedeelte van de bloem waterdruppels zitten, van een afstandje geeft dat het effect van glitter. Bijzonder mooi!

Mijn gekochte roosjes leven alledrie nog. Wel zijn er bij twee de bloemen uitgebloeid, alleen de roze doet het nog goed. Ik verwonder me over de hoeveelheid blaadjes die er in één bloem zitten. DSCN0316_rsOp de foto is de bloem nog niet helemaal open, in de kern zitten nog drie keer zoveel rozenblaadjes.

En dan heb ik nog de tulpen die mooi bij deze serie passen, ook al zijn ze paars in plaats van roze 😉 Ze waren een verrassing voor mij, ik geloof dat ze het vorig jaar maar slecht deden door de luizen. Ook dit jaar hebben ze luis, ze zijn er blijkbaar nogal gevoelig voor, maar ze zijn er deze keer niet aan onderdoor gegaan.

tulpMet het mooie weer van deze dagen zit ik veel op mijn balkon en geniet ik van al die bloeiende pracht. En is het een dag wat kouder dan kijk ik voortdurend door de ramen. Wat is het toch heerlijk dat het weer lente is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.