Vraatzucht

‘Iets’ heeft mijn radijsjes ontdekt. En dat terwijl ik altijd heel zorgvuldig slakken van mijn balkon houdt door alle groente die ik van de tuin haal goed te controleren. Maar helaas, het werkt hier niet zoals in mijn vorige huis, met een afgesloten balkon dat je slakvrij kunt houden ontdekte ik. Ik heb namelijk ook buren en hun balkon grenst aan dat van mij. Zóver kan de slak nog wel kruipen. En blijkbaar waren de radijsjes bij mij groener dan bij de buren en is er eentje (of meer) overgestoken.

Gister heb ik slakkenkorrels gestrooid die vandaag allemaal verdwenen zijn. Vreemd, het heeft namelijk niet geregend. En zo vraatzuchtig acht ik de slak nu ook weer niet. Maar goed, de radijsjes lijken niet verder aangevreten te zijn dus misschien…? Op mijn werk worden al flinke radijsjes geoogst. Nu stonden ze daar in de kas en is het een ander soort dan ik heb maar toch geeft mij dat het gevoel dat ik nóg eerder had kunnen zaaien. Maar dan denk ik aan de rustige wintermaanden en haal ik mijn schouders op. Even pauze van het tuinieren is ook wel lekker, hoe leuk het tuinieren ook is.

radijsjes radijsjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.